2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Agnė Daujotaitė

Nuotrauka iš www.agvintage.lt

Šiandien kalbinu aistringą architektę, išskirtinio stiliaus "Agvintage" blogo autorę ir labai talentingą grupės "Candee Train" vokalistę Agnę. 


Kuri Lietuvos moteris, Tavo nuomone, yra pati stilingiausia?

Man visuomet įspūdį darė Audros Kaušpėdienės įvaizdis. Labai patinka, kad ji rado savo stilių, kuris yra stiprios moters atspindys, šiek tiek laužantis lietuviškus stereotipus, tačiau visuomet išbaigtas iki mažiausių smulkmenų. Mane įkvepia, kai žmonės nepaisydami mados vėjų suranda tai, kas tinka ir patinka jiems patiems.

Kiek laiko savo dienoje skiri įvaizdžiui?

Stengiuosi, kad mane suptų tokie drabužiai ir aksesuarai, kad nereiktų galvoti kaip čia ką suderinti. Tas galvojimas yra šioks toks darbas, o mes ir šiaip per dieną turime ką veikti. Kaip puoštis kasdienai, sugalvoju pramerkus pirmą akį, o kaip puoštis koncertams galvoju prieš užmiegant keletą dienų iš eilės...

Nei nuoga nei apsirengus – kaip tai atrodytų?

Lengvi permatomi apdarai, daug sluoksnių, matomi apatiniai – man tai jau pakankamai rizikinga.

Stilius ir mada – ar jie svarbūs?

Pasauliniu mastu – visiškai nesvarbu. Išsivysčiusio pasaulio mastu – stilius yra vizitinė žmogaus kortelė, asmenybės išraiška. Savo apranga transliuojame, kas mes tokie, todėl reiktų siekti, kad išorė atitiktų vidų.  Mada – laikmečio atspindys, ji vertinga, kaip dokumentas ateities kartoms, fiksuojantis mūsų gyvenimo būdą, minties tendencijas.

Mėgstamiausias garsas?

Labai sunkus klausimas muzikantei. Mėgaujuosi tikrai plačia garsų skale: nuo ambientinių gamtos garsų, kuomet visiškoje tyloje gali išgirst kokią pėlėdą, ar tolumoje riedantį traukinį, iki šaižių, erzinančių sudėtingų muzikos kūrinių. Kaip menininkas išmoksta gėrėtis spalvų tonais, jam kažkas „skanaus“ būna vaizde, taip pat galima mėgautis ir garsais. Ir nors visą gyvenimą maniau, kad klausau pakankamai inteligentiškos muzikos, tik pastaraisiais metais imu suprasti ją ir mėgautis tono švelnumu/aštrumu, instrumentų derinimu ir kitais panašiais dalykais. Čia kaip koks vyno ragavimas jau :)

Ko norėtum išmokti?

Norėčiau išmokti bent pusėtinai groti gitara. Mergos su gitaromis yra labai kieta :)
Taip pat norėčiau pasimokyti kalbų ir piešti mados eskizus. O šiaip manau dar ateityje ko nors užsimanysiu tikrai,  nes tikiu, kad kol žmogus mokosi, tol nepasensta jo smegenys.
Norėčiau išmokti būti dosnesnė visomis prasmėmis. Daugiau duoti, nei imti.

Kuriuo pasakų herojumi norėtum tapti vienai dienai?

Vaikystėj norėjau būti moteris-katė, nes paskaičiau komiksą apie Betmeną. Ir šiaip man visokios Ksenos patiko. Tokios rimtesnės moterys, ne princesės. Šiomis dienomis tai nelabai apie pasakas ir galvojasi, galbūt norėčiau vienai dienai pabūti detektyve, FBI agente iš serialų.

3 stipriausios tavo savybės?

Kantrybė. Tai mokslas, kurio dar mokausi, tačiau manau turinti nemenką kantrybės rezervą. Esu tolerantiška įvairiausiems žmonėms ir viduje stengiuosi visus suprasti, pateisinti. Deja trumpą lazdos galą gauna artimiausieji – jiems esu mažiausiai kantri.
Organizuotumas. Gebu gerai organizuoti reikalus. Išaiškinti netvarką. Susiorientuoti miestuose. Greitai susiruošti, planuoti laiką. Žodžiu, manim galima pasikliauti.
Nuoširdumas. Viena svarbiausių žmonių savybių, kurių ir pati kituose ieškau. Nenuoširdumą, „feik‘ą“ užuodžiu iš tolo ir su tokiais žmonėmis net neturiu ką kalbėti, nors ir stengiuos juos suprasti. Pati stengiuosi per daug nesusireikšminti ir viską visuomet sakyti, kaip yra. Būti kiek įmanoma atvira.

Ką laikai didžiausiu savo pasiekimu?

Kad išaugau pakankamai normaliu žmogumi. Dar 10-15metų ir visai normali būsiu :D

Kas Tau yra kūrybiškumas?

Visi žmonės yra kūrybiški. Tai yra tas jausmas, kai eini ko nors daryti su įkvėpimu. Ar tai būtų darželio ravėjimas, ar tapybos darbas, ar buhalterinės apskaitos blankų pildymas. Svarbiausia, kad žmogus norėtų tai daryti. Tikrai kūrybiškos valandos būna vos kelios per parą, todėl būtų nuodėmė jų neišnaudoti.

Ko labiausiai bijai?

Bijau Alzheimerio, šizofrenijos ar dar kokios nelaimės, kuomet negalėčiau savęs kontroliuoti.
Dar bijau skraidančių vabzdžių. Tiek bijau, kad jei sapnuoju košmarą, tai su bitėmis, širšėmis, ar dar kokiais vabalais būna...

Didžiausia prabanga, kurią sau leidi?

Aš nesuprantu gyvenimo kenčiant, tai nelabai savęs riboju.  Jeigu kažko labai norisi, tai geriau sau tai leisti, negu laužyti ir kentėti. Aš ir pamiegu ryte, ir kavą popieriniuose puodeliuose geriu, ir saldainį suvalgau. Man tai prabanga ir aš išties labai prabangiai gyvenu.

Viskas sekasi, kai...?

Esi įsimylėjęs. Tada yra ir įkvėpimas, ir jėgų, ir pasitikėjimas savimi.

3 dalykai, iš kurių susideda laimė?

Stogas virš galvos, maistas ant stalo ir sveiki artimi žmonės, su kuriais gali tuo maistu dalintis. Daugiau nieko gyvenime gi ir nereikia.

Ką labiausiai mėgsti pradėti?

Labiausiai mėgstu pradėti dieną. Rytas yra visuomet su pažadu, visuomet įkvepiantis. Visi rytiniai kavos gėrimo, knygos skaitymo, skanių pusryčių ritualai man yra vieni didžiausių gyvenimo malonumų. Aš gal labai paprastas žmogus, nežinau...

Ar dažnai keikiesi ir kaip?

Ojojoj. Mano visas gyvenimas šiuo metu yra su 20mečiais bernais, tai būna visko. Stengiuosi labai nesikeikt, bet turiu porą trejetą mėgiamų keiksmažodžių, kurių čia geriau neminėsiu.. :)

Ką dabar skaitai?

Skaitau angliškai visokius detektyvus. Nieko ypatingo, bet padeda nepamiršt kalbos ir šiaip puiki pramoga. 

Vienintelis Dievas yra...?

Dievas yra begalinė meilė ir visa apimantis žinojimas. Ir tai taip nepasiekiama ir nekonkretu, kad 9 kartus iš 10 pritarčiau, kad Dievo nėra.

Už ką žmonės tau dėkoja?

Paskutiniu metu dėkoja, kad esu kantri ir pakenčiu visus jų niuansus.  Dar dėkoja už vaisinius kokteilius, kuriuos gaminu pusryčiams.

Labiausiai prisirišus esi prie...?

Seniau buvau prisirišusi prie aplinkos, kur gyvenu, prie daiktų, kuriuos turiu, prie žmonių, kurie supa, tačiau kuo toliau gyvenu, tuo labiau man aišku, kad viskas keičiasi. Vertingiausia, ką galime visada turėti su savimi, tai patirtis. Vietos, žmonės, daiktai keičiasi, maino vienas kitą, o mes išliekame patys su savimi. 

Nuotrauka iš www.agvintage.lt

Taip pat dalinuosi naujausiu Agnės ir "Candee Train" singlu čia.

Nuotrauka iš http://music.candeetrain.lt/

P.S. labai patiko albumo viršelis:)



P.P. S. "Candee Train" FLUXUS ministerijoj:)

1 komentaras:

  1. T-Titan: Iron Blade for Android - Titanium Toys
    T-Titan Iron Blade is a new titanium sunglasses classic Blade micro touch hair trimmer game! Enjoy all of the titanium oxide functionality and graphics of Iron ford ecosport titanium Blade and try your hand at citizen eco drive titanium watch it!

    AtsakytiPanaikinti