2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Jevgenijus Černyš

Mano blogas, kaip ir viskas gyvenime, pulsuoja potvyniais ir atoslūgiais. Šis laikas  potvynių, (ne veltui matyt pilnatis:)) todėl skiriu jums dar vieną interviu:


Jevgenijus Černyš – "pirmosios lietuviškos dvasinės saviugdos mokyklos internetu „IšMokykla“ bei analogiškos rusų kalba „Savęs pažinimo mokykla“ įkūrėjas. Paprastos ir efektyvios darbo su savimi subtiliuosiuose ir energetiniuose lygiuose sistemos  „7 pakopos“  autorius. Dvasinės saviugdos ir gyvenimo konsultantas" – taip plačiai ir gausiai Jevgenijus yra pristatomas savo svetainėje. Aš pati, žiūrėdama jo video, jame matau nesibaigiančią energiją, užtikrintinumą ir pasitikėjimą savimi. Žinias, gebėjimą jomis operuoti ir begalinį norą judėti pirmyn. Tuo jis tikrai užkrečia:


Ką Tau reiškia būti savimi?

Gerame klausime visada yra atsakymas. Todėl – būtent būti savimi. Koks bebūčiau. Piktas, liūdnas, tinginys ar linksmas, visada būti savimi, priimti save, koks esu. Visada.
Pabandykite ir jums gali patikti. Bet aš žvelgiu dar giliau į save, save tokį, kurio gal net dar nesu matęs. Geresnį save, didesnį save. Kūrybiškas, linksmas, nuovokus, pozityvus, sugebantis kurti, padėti ir realizuoti visus savo sugebėjimus. Tai irgi aš, ir tai pat noriu būti savimi, vis dažniau ir pastoviau, kas pastaruosius kelerius metus pavyksta beveik tobulai... beveik... tobulas... beveik būnu savimi...

Stipriausias Tavo prisirišimas?

Čia viena mano mokymų tema, todėl apie prisirišimus žinau daug, net labai daug. Lygius, galingumus, gylius ir rūšis. Gal tai mano prisirišimas? Atrišti prisirišimus?
Vienintelį prisirišimą, kurį norėčiau pasilaikyti sau – saviugda, realizacija ir pagalba kitiems. Tai jį ir pasiliksiu.

Kaip leidi laiką, kai nedirbi?

Niekada nedirbu. Kas dirba, tas dirba, o aš turiu mėgstamą veiklą, nors ji ir užima labai daug laiko, bet čia ne darbas, čia malonumas. Kaip sako protingi žmonės, susirask mėgstamą veiklą ir tau niekada nereikės dirbti. Jeigu kalbėsime apie poilsį, reiktų suvokti, kas gi tai yra. Kiekvieno žmogaus gyvenimas susidaro iš 4 pagrindinių veiklų – santykiai, saviugda, realizacija ir poilsis. Tad kai nedirbu, aš užsiimu likusiomis trimis. Kas dieną randu laiko pasakyti gerą žodį mylimiems žmonėms. Nueiti i sporto klubą. Kas dieną randu laiptuką, ant kurio galiu palypėti ugdydamas save.

Kas suteikia Tau energijos?

Vizija, tikslas, galimybės, rezultatas. Mano tikslai yra mano kelrodžiai, jie globalūs ir didingi, tūkstančiai mokinių, daugybė parašytų strapsnių, rašomos knygos, sukurtų saviugdos metodų. Kaip tai gali nevežti, kai mano mokiniai, žmonės, kurie taiko praktikoje tai, ką aš duodu, pasiekia rezultatą! Tai mane užkuria tęsti, kurti ir daryti toliau. Aš negaliu to nedaryti.

Dievas sukūrė pasaulį, nes...?

Jam linksma. Jis negali kitaip. Jis ir yra tas pasaulis.

Ką labiausiai idealizuoji?

Idealizavimas – negatyvi energija, emocija, jausmas, kuris niekur nenuveda. Siekimas būti tuo, kas neegzistuoja – idealus žmogus ir t.t. niekur ir nenuveda. Bet priimu žmones su su visomis jų nesąmonėmis, kvailystėmis ir baimėmis. Tobuli sutvėrimai! Įdomiausias darbas yra dirbti su žmonėmis. Svajonių darbas! Idealus!:)

Ką darai, kai nežinai, ką daryti?

Visada yra aplinkui milijonai žmonių, kurie žino, žino viską, ką man daryti, kaip man gyventi, kaip aš turiu atrodyti ar kaip kalbėti... Tad būtų galima jų ir paklausti. Bet ne, aš viską sprendžiu pats, su savimi. Todėl visada žinau, ką daryti, o jeigu nežinau, tai sužinosiu. Būtinai. Visada. Kas nežinote, ateikite ir jums pasakysiu.

"Neįmanoma visko žinoti. Kas sako, kad žino – nežino. Bet aš žinau daug daugiau už daugelį, nes randu atsakymus į visus savo klausimus". 
Jevgenijus Černyš

3 geriausios Tavo savybės?

Tik 3? Energija. Jėga. Sugebėjimai.

Kas Tau yra vidinė laisvė?

Vidinė laisvė neatsiejama nuo išorinės. Mes gyvename čia, sociume, valstybėje, žemėje. Gyvename ne miške valgydami grybus, pabėgę iš ten, kur sunkiau išgyventi. Mes gyvename tarp žmonių, čia šalia.
Man vidinė laisvė - tai drąsa veikti, kurti, turėti ištvermės pasiekti savo tikslus, turėti ryžto paleisti visus, kas stabdo, jeigu reikia, priešintis dogmoms ir daryti savo. Tai laisvė? Tai bandymas tapti laisvu. Kas minutę vis daugiau. Vis dar ir dar. Dar daugiau. Kas dieną. Dar ir dar.

Tavo sąmonės būsena?

Nušvitęs. Pabudęs. Matantis.

Gražiausias filmas?

Hachiko, Žmogus ugnyje, 7 sielos, Transformeriai, Matrica, 47 roninai, Revolveris, Žiedų valdovas, Avataras,  Simon's Cat (youtube).
Nėra mano stiliaus filmų, patinka viskas, kas ugdo, kas priverčia įsijausti, susimąstyti  arba džiaugtis vaizdu.

Mėgstamiausias garsas?

Juokas,  kai kalba žmogus, girdėti vėją, jūrą  ir garsas iš duslintuvo Mercedes-Benz, SLR McLaren, Stirling Moss.

Ko Tau trūksta iki tobulumo?

Tai tobulumui trūksta iki manęs.

Kada ryte keliesi?

Kada noriu. Kaip ir visi laimingi žmonės. Ir kitiems rekomenduoju, pabandykit, gali patikti.

Ar tiki, jog talentai žmonėms yra padovanoti?

Ir taip, ir ne. Talentas – tai praeitų gyvenimų patirtys. Kuo jų daugiau, tuo mes turime daugiau talentų. Išskyrus kai kuriuos atvejus, kai žmonės turėjo išskirtinę misiją – Šekspyras, Mocartas, Hitleris ar Leonardas da Vinčis. Su tam tikru išankstiniu tikslu.

Kas Tau yra intuicija?

Matymas, žinojimas, teisingas sprendimas. Širdies sprendimas.

Ko palinkėtum atsitiktiniam praeiviui?

Nėra atsitiktinių praeivių, nieko nėra šiaip sau. Todėl nelinkėčiau nieko, kol jis pats manęs to ne paprašytų.

Ką labiausiai mėgsti užbaigti?

Valyti dantis, rašyti knygą, nuvykti į kelionės galutinį tašką.

Blogiausias jausmas?

Suvokimas, kad laiko yra tik 24 valandos paroje ir kad gyvenimas tik 120 metų.

Kas labiausiai Tave pykdo?

Jau senai nejutau tokio jausmo, emocijos, bet artimiausi šiam jausmui yra nuostaba, kai vau! Negali būti, kaip taip? Kas? Žmonės, vėl ir vėl. Stebina ir stebina.


Na o čia vienas Jevgenijaus įrašų:




1 komentaras: