2012 m. lapkričio 26 d., pirmadienis

Makalius - Rimvydas Širvinskas


Rimvydas Širvinskas
Nuotrauka iš www.lrytas.lt

Šįkart kalbinu Rimvydą, visiems žinomą kelionių guru Makaliaus slapyvardžiu:
"Makalius yra mano slapyvardis, tik sutrumpintas. Kai man buvo 15 metų, užsiregistravau viename diskusijų apie keliones tinklalapyje slapyvardžiu Makaliukas. Kai paaugau, pakeičiau į Makalius. Idėja slapyvardžiui kilo labai juokingai. Skaudėjo gerklę, nuėjau pas gydytoją, ji liepė su makaliukais tepti gerklę kažkokiu juodu tirpalu. (Kas tie makaliukai, paklausite?) Tuomet ir aš nesupratau kas jie, todėl ir nesitepiau tuo tepalu. Po savaitės nuėjau pas gydytoją, o ji manęs klausė, kodėl nesitepiau. Sakiau, kad nežinau kas tie makaliukai, o ji – taigi ausų krapštukai!!! Deja buvo jau per vėlu, nes jau buvau šitaip pasivadinęs. Ačiū Dievui, kad niekas nežino, ką tai reiškia." - tokią mielą istoriją radau Makaliaus svetainėje.O jis pats štai toks:


100 g ko?

100 gramų pieniško šokolado su neskaldytais lazdyno riešutais.

Ką laikai didžiausiu savo pasiekimu?

Nereaguoju į internetinius komentarus ir tuo labai didžiuojuosi. Dabar turiu daugiau laiko darbams, daugiau vietos galvoje mintims apie verslo plėtrą ir naujų idėjų įgyvendinimą.

Tavo sąmonės būsena?

Tikiuosi, kad beveik visada stabili. Ypatingai darbo metu.

Tavo nesąmonės būsena?

Nuolatos noriu griebti lagaminus ir kviestis taksi oro uosto link. Gerai, kad tai nutinka kol kas tik kartą per du mėnesius.

Kas suteikia tau energijos?

Labai mėgstu ilgai pamiegoti ir skaniai pavalgyti. Bet mano energija trykšti per kraštus pradeda tuomet, kai sumąstau kokią nors idėją – štai, kad ir leisti kelionių žurnalą. 

Ko norėtum išmokti?

Nerti po vandeniu, kad galėčiau nebijoti išsilaikyti orlaivio palydovo kursus. Taip pat išmokti vairuoti, nes vis neatrandu tam laiko.

Daina, kurią niūniuoji?



Koks žmogus yra tavo autoritetas?

Toks, kuris nesiskundžia blogomis gyvenimo sąlygomis, o stengiasi kabintis į jį visomis keturiomis bei įgyvendinti savo siekius ir svajones. Jeigu būčiau klausęs visų aplinkinių replikų („tu nieko nesupranti, geriau dirbk ir nerizikuok“), nebūčiau pasiekęs to, ką turiu dabar.

Talentas ar darbas? Kodėl?

20 procentų talento ir 80 procentų darbo. Kiekvienas žmogus turi talentą, tik nesugeba jo atskleisti ir nėra pasiryžę pasiaukoti tam, kad iš to vėliau galėtų išgyventi.

Penktadieniais tu?

Ramia širdimi užrakinu savo kelionių studijos duris ir lekiu į parduotuvę pirkti užkandukų, tvarkytis namus – taigi šiandien vakarėlis!!!

Už ką tau žmonės dėkoja? 

Už tai, kad esu.

Kas tave pykdo?

Burbekliai ir zyzekliai.

3 stipriausios tavo savybės?

Pradėtą darbą užbaigiu. Labai noriu, pasistengiu ir tikiu. Nebijau kalbėti viešumoje.

Ko labiausiai bijai?

Kad miegant į lovą atropos voras arba netyčia iš po antklodės išlindus kojai, įgels gyvatė.

Geriausias filmas?

Nežiūriu filmų, bet labiausiai šiemet patiko „Į Romą su meile“.

Didžiausia tavo pagunda?

Daug ir skaniai pavalgyti. Ir riebiai. Lietuviškai taip.

Kas norėtum kad būtų parašyta ant tavo antkapio?

Rimvydas Širvinskas.

Kas tave svaigina?

Viskis su cola. Mano mėgstamiausias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą